Categorie
 
 
 
 
 

Care este diferența dintre bacterii și enzime?

Clienții ne întreabă adesea care este diferența dintre bacterii și enzime. Așadar, ce sunt acele bacterii și enzime și care dintre ele este mai bun?

Mulți oameni confuză adesea bacteriile și enzimele și combină în mod liber acești termeni, deoarece consideră că sunt același concept. Clienții adesea nici nu știu dacă folosesc bacterii, enzime sau chiar chimie.

În timp ce enzimele sunt specifice pentru diferite aplicații, preparatele bacteriene sunt mult mai versatile și, mai presus de toate, mai rentabile decât preparatele enzimatice. Să explicăm de ce.

Enzimele sunt:

  • Catalizatori biochimici - adică mediază și condiționează o varietate de reacții biochimice.
  • Proteine ​​- multe dintre ele sunt produse direct de bacterii.
  • Neînsuflețite- și, prin urmare, nu se pot reproduce.
  • Specifice - adică, fiecare enzimă permite să metabolizeze doar un grup restrâns, sau chiar un singur proces.
  • Nu sunt consumate în reacțiile pe care le catalizează - și, prin urmare, trebuie sa fie scurse undeva.

Preparatele enzimatice conțin de obicei un amestec de mai multe enzime care catalizează mai multe reacții biochimice succesive. Enzimele sunt diluate și eluate rapid din substrat, indiferent dacă reacția a avut loc deja. În plus, la fel ca și proteinele, acestea sunt foarte sensibile la substanțe chimice, căldură și altele asemenea.

Bacteriile sunt:

  • Vii - și astfel își înmulțesc rapid numărul prin creștere exponențială până când consumă toată sursa de nutriție - adică până când descompun toate deșeurile organice. Cu alte cuvinte, descompunerea materiei organice se accelerează constant în timp.
  • „Fabricile” de enzime - produc cantitatea exactă și compoziția enzimelor necesare pentru îndeplinirea sarcinii - descompunerea tuturor materiilor organice la îndemână.
  • Capabil să formeze un „biofilm” - acest lucru îi ajută să rămână pe substrat sau în ecosistem în timp ce enzimele au fost deja demult distruse sau scurse, și astfel să poată aștepta următoarea perioadă și furnizarea de „alimente”.

Exemple de utilizări sunt bacteriile pt. hazna sau bacteriile pt. iaz.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Full (Desktop) version